Lemnul este un material des folosit pentru decorarea interiorului locuintelor, datorita aspectului sau natural, caldurii pe care o transmite si versatilitatii. Poate fi utilizat pentru multe scopuri, inclusiv pentru podele, pereti, tavane, usi, mobilier si decoratiuni.

Cum poti crea un spatiu modern folosind lemnul?

Asa cum spuneam, lemnul este un element versatil. In primul rand, datorita faptului ca il poti adapta spatiului, schimband culoarea acestuia prin vopsire. Daca doresti sa vopsesti lemnul din interior, exista cateva elemente de care trebuie sa tii cont.

Indeparteaza orice obiect din camera in care intentionezi sa vopsesti si acopera podeaua cu folie de protectie sau cu hartie de ziar pentru a o proteja de vopsea. 

De asemenea, asigura-te ca toate suprafetele din lemn sunt curate si uscate inainte de a incepe sa vopsesti. Daca exista suprafete rugoase sau neregulate in lemn, acestea trebuie netezite cu hartie abraziva sau cu un dispozitiv similar pentru a oferi o suprafata uniforma pentru vopsea.

Daca doresti sa acoperi vechiul strat de vopsea sau daca lemnul este nou, aplica un strat de grund inainte de a vopsi. Acest lucru va ajuta la aderenta vopselei si la obtinerea unui rezultat uniform.

Se recomanda utilizarea unei vopsele pentru lemn, cum ar fi una dintre variantele disponibile pe Ton Corner, pentru rezultate durabile si mai rezistente la uzura. Utilizeaza un roller sau o perie pentru a aplica vopseaua pe lemn, incepand din colturi si mergand in directia opusa. 

Vopseaua se poate folosi doar pe lemn sau si pe PAL si MDF?

Vopseaua pentru lemn poate fi utilizata pentru PAL si MDF, dar acest lucru depinde de tipul de vopsea si de natura suportului. Este important sa verifici daca vopseaua poate fi utilizata pe suportul dorit inainte de a incepe procesul de vopsire.

In cazul in care suportul nu este din lemn, este posibil sa fie necesara utilizarea unei amorse adecvate pentru a asigura o aderenta buna a vopselei.

De asemenea, este recomandabil sa testezi vopseaua pe o mica portiune din suport inainte de a incepe procesul de vopsire, pentru a te asigura ca rezultatul final este cel dorit. Finisajele la vopseaua pentru lemn de la Toncorner pot fi lucioase, satinate sau mate.

Despre vopseaua mata pentru lemn din colectia Laque  se stie ca este durabila, este placuta la atingere si prezinta rezistenta la spalare si abraziune. 

Ce nuante poti alege pentru lemnul din casa ta?

Daca alegi lemn pentru decorarea locuintei tale, nu inseamna ca  trebuie sa mergi doar pe nuante natur. Poti alege dintr-o gama variata, deoarece vopseaua mata pentru lemn interior se gaseste la Toncorner in peste 1000 de nuante . Toate culorile disponibile sunt creatii ale unor artisti din domeniul designului din UK si Franta.

Culorile se pot vedea la linkul de mai sus. Daca doresti sa gasesti nuanta perfecta pentru proiectul tau poti achizitiona si online de la acelasi link de mai sus.