O data cu scumpirile aparute la curentul electric multa lume se indreapta catre lustra led, care are un consum mai redus si implicit va rezulta o factura mai mica. Becurile economice de tipul led se potrivesc atat pentru lustra dormitor cat si pentru alte tipuri de lampi sau veioze.

Reteau electrica a casei se realizeaza in timpul construirii acesteia si pentru o eficienta maxima este necesar sa te gandesti de la inceput cam cum ai dori sa iti amplasezi corpurile de iluminat, prizele si intrerupatoarele. Pentru sufragerie poti alege o lustra living pozitionata central, alaturi de care sa introduci niste aplice pe perete care sa completeze si sa puna in valoare anumite parti din camera.

Tot in living poti folosi o lustra cu ventilator care face foarte bine fata si pentru oferirea unui confort termic in zilele foarte calduroase de vara. In functie de stilul ales pentru decorarea incaperii poti alege si corpurile de iluminat, astfel ca poti alege o lustra moderna sau o lustra vintage, una mai simpla sau una cu multe detalii.

Lustra bucatarie trebuie sa iti asigure o lumina puternica, deoarece la bucatarie ajuta sa ai un iluminat eficient. Insa acesta poate fi suplimentat cu ajutorul unor neoane amplasate deasupra blatului de lucru.

O lustra baie trebuie, de asemenea, sa asigure o lumina puternica, si desi nu sunt folosite foarte mult luminile din baie este necesar ca acestea sa fie, de asemenea, cu un consum redus.

Pentru camera micutului tau poti alege o lustra copii interesanta si atractiva, partea buna este ca piata prospera de astfel de produse care sunt pe placul celor mici.

De la diferite lustre in forma de animal sau diferite personaje, flori sau planete, sau altele doar imprimate cu diferite teme pentru copii, poti sa gasesti lustra perfecta pentru completarea decorului din camera copilului tau.

Cum sa reduci consumul de energie din casa ta?

Reducerea consumului de energie din locuinta ta este necesara atat pentru scaderea facturilor dar si pentru o dezvoltare sustenabila a comunitatii in care traiesti si implicit reducerea factorilor care duc la distrugerea mediului inconjurator.

Un prim pas pentru reducerea consumului de energie este folosirea becurilor economice, a celor de tip led.

O alta metoda de a reduce consumul de energie din locuinta ta este sa scoti din priza aparatele electronice si electrocasnice atunci cand nu le folosesti.

In plus alege sa achzitionezi electrocasnice dintr-o gama energetica premium, de tipul A++. In perioadele in care sti plecat de acasa seteaza frigiderul, congelatorul si chiar centrala termica pe modul vacanta penru a reduce in acest fel consumul de energie electrica.

Utilizarea iluminatului doar in zona in care va aflati va reduce semnificativ consumul de energie, o varianta potrivita fiind utilizarea unor senzori de miscare pentru a detecta unde este miscare si implicit nevoie de lumina.

Si cel mai important, evita incalzirea locuintei pe baza curentului electric, deoarece aceasta este cea mai scumpa varianta pe care o poti alege, astfel ca este indicat sa optezi pentru gaz sau lemn.