In orice tip de amenjare unele dintre cele mai importante piese sunt cele pentru sezut, fie ca vorbim despre scaune, de la scaune bucatarie la scaune gaming, pana la canapele, fotolii sau chiar leagane si balansoare sau scaune auto. Acestea nu doar ca sunt necesare, dar pot da un accent interesant zonei in care se afla.

Materiale folosite pentru fabricarea scaunelor

Cel mai des intalnite tipuri de scaune sunt cele din lemn. Acestea nu doar ca sunt foarte rezistente dar sunt si elegante si durabile, astfel ca te poti bucura de ele pentru cat mai mult timp. Acestea pot veni in diferite nuante si diferite modele, astfel ca poti foarte usor sa le introduci in stilul ales pentru amenajarea locuintei.

Scaunele din lemn pot fi chiar tapitate sau poti sa folosesti niste huse scaune pentru a le face cat mai confortabile. Poti sa alegi pentur bucatarie un set format din masa cu scaune, care pot fi din lemn si pentru confort poti sa folosesti niste perne pentru scaune.

Daca ai amenajat un bar sau ai o insula in bucatarie pentru servit micul dejun te poti folosi de niste scaune bar inalte, metalice.

Acestea sunt rezistente si au un aspect modern. Pentru zona de servit masa poti sa alegi niste scaune dining de calitate, din piele, care dau eleganta si sunt in acelasi timp usor de intretinut.

Mobilierul cu care iti decorezi gradina poate contine niste scaune terasa sau scaune pliante, care pot fi din lemn sau din plastic, conditia necesara la acestea fiind rezistenta in timp in conditiile in care intra des in contact cu factorii externi, umiditate si temperaturi foarte mari sau foarte mici.

Pentru scaunele auto se foloseste foarte mult plastic si metal, si sunt tapitate in acord cu tot interiorul masinii. Poti sa alegi insa niste huse scaune auto daca doresti sa protejezi tapiteria sau sa schimbi aspectul din cand in cand.

Materiale folosite pentru canapele si fotolii

Asa cum la scaune cel mai folosit este lemnul, la fel si la canapele si fotolii. Structurile de lemn sunt extrem de rezistente in timp, in plus sunt si naturale si prietenoase cu mediul inconjurator. Plasticul nu se foloseste foarte mult la acestea pentru ca nu este suficient de rezistent.

Metalul imbina rezistenta si durabilitatea, astfel ca este foarte des ales pentru a crea scheletul unor canapele sau fotolii, mai ales cand vorbim despre cele extesibile care au nevoie de mecanism de desfacere.

Pentru tapiterie se folosesc variantele de burete sau arcuri, apoi stratul de la suprafata care poate fi unul din bumbac, impermeabil, sau daca doresti o varianta mai eleganta poti alege catifea sau piele.

Materialele cu care se pot tapita fotoliile sau canapelele sunt atat de variate, in culori uni multe, in combinatii de culori si chiar cu imprimeuri sau broderii, si cel mai important este ca poti sa gasesti perne care se potrivesc cu acestea, in aceleasi nuante sau nuante complementare.

Alege cu atentie materialul din care este fabricata canapeaua ta, pentru a fi sigur ca este cea mai potrivita in functie de necesitatile tale, astfel incat sa le poti intretine usor si sa arate bine cat mai mult timp.