Astazi, gama de cutii depozitare paine pentru bucataria de acasa este mare. Producatorii concureaza intre ei si creeaza modele care nu sunt similare intre ele, folosind materiale diferite. Desigur, scoarta de mesteacan si tesaturile de panza nu se mai folosesc, dar exista ceva mai interesant.

Cutiile moderne de paine sunt inca aceleasi cutii alungite, a caror lungime medie este de 40 cm si adancimea de 25 cm. Sunt echipate cu un capac detasabil, care se ridica sau coboara, uneori montat pe picioare joase.

Unele modele de cutii depozitare paine constau din doua sau chiar trei sectiuni, datorita faptului ca painea alba de grau si painea de secara au un continut de umiditate diferit si, in mod ideal, astfel de paini ar trebui depozitate separat una de cealalta.

Uneori, pentru a economisi spatiul de lucru in bucatarie, cutiile de paine sunt atarnate pe perete, incorporate in blat sau chiar in sertarul dulapurilor.

Cutii paine bambus – Tipuri de materiale, forme si dimensiuni

Exista o varietate de materiale care sunt folosite astazi pentru fabricarea cutiilor de depozitare alimente. Printre acestea se numara otelul inoxidabil, diverse materiale plastice, lemn, ceramica, sticla combinata cu metal si chiar bambus.

Cutiile de paine sunt disponibile in forme rotunde, patrate si ovale si in diferite dimensiuni. Dimensiunile variaza in latime de la 13 la 40 cm, in inaltime de la 12 la 25 cm. O paine de 1 kg nu se potriveste neaparat in fiecare cutie.

Cand vine vorba de inaltime, asigura-te ca exista suficient spatiu pentru a amplasa cutia de paine pentru a deschide capacul.

Cutie paine lemn

Cutiile de paine din lemn sunt cunoscute din timpuri imemoriale si, totusi, nu au iesit inca din uz. Lemnul este un material natural, ecologic si sanatos.

Chiar si in contact cu produsele o perioada lunga de timp, lemnul nu le va da un gust strain si nu le va provoca alterarea prematura. Painea, depozitata intr-o cutie de paine din lemn, nu va mucegai sau umezi, deoarece lemnul este un material poros prin care circula aerul.

Cutiile de paine din lemn pastreaza prospetimea painii si proprietatile sale gustative timp de 5-7 zile. Unele modele de cutii de paine din lemn au un capac cu balamale, care actioneaza si ca o placa de taiat pentru taierea painii.

Lemnul este un material natural frumos, iar textura sa va decora interiorul oricarei bucatarii si se va potrivi in stilul sau general.

Cutie paine inox

Otelul inoxidabil este materialul din care sunt fabricate cele mai multe vase si alte ustensile de bucatarie rezistente la caldura.

Cutite, oale si tacamuri – toate acestea, de regula, sunt din otel inoxidabil – un metal prietenos cu mediul, durabil, care este rezistent la coroziune. De aceea, cutiile de paine din otel inoxidabil sunt atat de populare in randul consumatorilor.

Cutii paine bambus

Bambusul ofera si avantaje ecologice, chiar daca nu este de fapt lemn, ci o iarba lemnoasa. Deoarece creste foarte repede si nu sunt defrisate paduri pentru extractia sa, bambusul este considerat a fi deosebit de durabil.

Ca si alte tipuri de lemn, bambusul absoarbe umezeala, facandu-l o alegere buna pentru cutiile de depozitare a painii. Culoarea sa frumoasa si calda face ca o astfel de cutie sa fie un element de stil frumos in bucatarie.

{{clean}}

7 thoughts on “Ce cutie depozitare paine sa alegi pentru bucataria ta

  1. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Autorul a abordat subiectul intr-un mod detaliat si argumentat, ceea ce mi-a oferit o perspectiva noua asupra acestui domeniu.

  2. M-am simtit inspirat citind acest articol. Mi-a deschis perspectiva asupra subiectului si m-a determinat sa fac mai multe cercetari pentru a intelege mai bine implicatiile acestuia.

  3. Articolul de pe acest link este extrem de interesant si informativ. Am descoperit multe lucruri noi despre subiectul discutat si apreciez efortul autorului de a aduce aceste informatii la lumina.

  4. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Este clar ca autorul are o intelegere solida a subiectului si isi doreste sa ofere informatii relevante cititorilor.

  5. As fi vrut sa vad mai multe exemple practice pentru a intelege mai bine conceptele prezentate. Totusi, consider ca informatiile oferite sunt utile si pot fi folosite in diverse contexte.

  6. Ideile prezentate sunt interesante si m-au determinat sa reflectez mai mult asupra implicatiilor lor. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol.

  7. Articolul este foarte bine documentat si mi-a oferit multe informatii noi despre subiectul discutat. Apreciez efortul autorului de a aduce in prim plan aceste aspecte importante.

Comments are closed.