Nu esti deloc multumit de cum arata dintii tai. Ai tot zis ca poti sa traiesti cu ei asa cum sunt, dar parca in ultimul timp te deranjeaza tot mai tare grija pe care o ai mereu atunci cand vorbesti sau razi cu privire la aspectul danturii tale.

Iei in considerare varianta unui aparat dentar, dar inca nu ai luat o decizie. Pentru a te ajuta, iti prezentam mai jos beneficiile unui astfel de aparat inovator, total diferit fata de tot ce ai auzit pana acum despre aparate dentare.

Ce este aparatul Invisalign?

O caracteristica surprinzatoare pentru Invisalign este faptul ca acesta este un aparat dentar invizibil.

Da, chiar asa este, nu arata deloc ca aparatele clasice, fiind format din gutiere transparente ce se fixeaza pe dinti cu ajutorul unor butoni. In acest mod, nu va fi observat de cei din jur. El nu are in compozitie nimic de natura metalica, ci doar rasina solida obtinuta prin expunerea la laser.

In functie de complexitatea problemelor cu dintii avute, exista doua tipuri de aparate, unul pentru tratarea complicatiilor minore care trebuie purtat timp de 4 luni aproximativ si unul pentru cazurile mai grave, unde alinierea dintilor dureaza peste 5 luni.

Este important de mentionat, ca acest aparat dentar este potrivit nu numai pentru a rezolva problema dintilor incalecati sau a spatierilor prea mari, dar si pentru a preveni agravarea afectiunii numita bruxism. Acesta este cunoscuta ca si scrasnitul din dinti, in termeni uzuali, iar cauzele sale sunt de natura psihologica.

Care sunt avantajele acestui aparat dentar?

Dincolo de aspectul sau transparent, care reprezinta un mare plus din punct de vedere estetic, aparatul vine cu o serie de alte puncte forte.

Comoditatea in purtare este al doilea mare avantaj, intrucat gutierele din care este compus sunt detasabile, iar durerea este cu mult redusa. In plus, spre deosebire de aparatele traditionale nu vei avea parte de disconfort nici in timpul meselor, putand consuma orice alimente doresti.

Timpul in care actioneaza Invisalign este redus la jumatate fata de cele standard, asadar vei fi nevoit sa-l porti pentru o perioada mult mai scurta comparativ cu un aparat clasic, datorita tehnologiilor avansate care stau la baza crearii sale.

Un alt beneficiu este faptul ca tratamentul se poate realiza de la distanta, deci nu este nevoie sa te deplasezi atat de des la cabinet. Mai mult decat atat, pentru indepartarea aparatului nu mai este nevoie de interventia medicului, pacientul poate face acest lucru si singur.

In concluzie, daca alegi aparatul dentar Invisalign, vei avea sansa sa ai, intr-un timp scurt si fara un disconfort prea mare, dintii perfecti pentru zambetul tau ideal. Asa ca, nu mai astepta si incepe calatoria catre dantura ta perfecta.